نحوه اجرای قالب بندی بتن

ابعاد قالب فلزی بتن

مقالات
بازدید: 1122

انواع جک سقفی

مقالات
بازدید: 573

جک سقفی عراقی چیست؟

مقالات
بازدید: 562

رزروه جک سقفی

مقالات
بازدید: 595

ساختار جک سقفی

مقالات
بازدید: 672

داربست مثلثی چیست؟

مقالات
بازدید: 741

نحوه اجرای قالب بندی بتن

 برای ساخت یک ساختمان، عمده‌ترین بخش بودجه آن برای قالب بندی و اجرای اسکلت های بتنی به کار میرود. قالب های بتنی در واقع مانند یک سازه ی موقت هستند که برای نگهداری میلگردها و بتن خیس استفاده می شوند.
 
 
در انتخاب یک قالب بتنی باید در نظر گرفت که علاوه بر اینکه قالب به گونه ای باشد که فرم مورد نظر برای بتن ریزی را به ما بدهد، از نظر اقتصادی نیز باید قابل قبول باشد. استحکام و ایمنی کافی از دیگر گزینه هایی است که باید در انتخاب بتن به آن توجه شود. از دیگر مسائلی که باید به آن توجه کرد این است که قالبهای بتنی که انتخاب می کنیم در اثر فشار مقاوم باشند و زمانی که عملیات بتن ریزی انجام داده می شود از فرم خارج نشود و شکل اصلی سازه ها که با قالب ساخته شده است را تغییر ندهد.
 
 
از آنجایی که بخش بسیار زیادی از بودجه ساخت ساختمان به قالب بندی اختصاص داده می شود باید قالب از لحاظ اقتصادی به صرفه باشد برای انتخاب یک قالب به صرفه موارد زیر را رعایت کنید :
 
نوعی قالب های بتنی انتخاب کنید که بتوان به دفعات زیاد از آنها استفاده کرد. هر چقدر امکان استفاده از قالب ها بیشتر وجود داشته باشد از لحاظ اقتصادی بسیار بهتر است. به همان میزان که در انتخاب قالب بتنی دقت می کنید، باید در انتخاب نوع مصالح نیز دقت کافی به خرج داد.
 
در هنگام بتن ریزی، کار باید یکباره و در یک زمان مشخص و با دقت انجام شود. در صورت نیاز بتن ریزی در قالب های بتنی ترمیم بتن یا تغییر شکل قالب بندی علاوه بر داشتن هزینه‌ های بسیار زیاد به مراتب کار را بسیار دشوارتر و پرهزینه تر می‌کند.
 
از قبل وسایل مناسب و پیش بینی های لازم برای بلند کردن و قالب بندی انتخاب شده باشد.
 
انواع مصالح ساختمانی که قرار است برای ساخت سازه به کار برود حتماً باید مشخص شوند برای مثال میزان قالب های فلزی که قرار است استفاده شود حتماً از قبل مورد بررسی قرار بگیرد.
 
قالب های بتنی در بسیاری از موارد بسیار بهتر از قالب های چوبی هستند زیرا در دفعات زیادی می توان از قالب های فلزی استفاده کرد ولی قالب های چوبی معمولاً کمتر از 10 بار استفاده ی مجدد دارند.
 
قالب بندی باید به صورتی انجام شود که در صورت نیاز به تکرار و تنظیم دوباره ی قالب ها انجام پذیر باشد.
 
 

انواع روش های قالب بندی ساختمانهای بتنی به صورت زیر می باشد:

در روش قالب بندی معمولی، قسمت هایی که مستقیم با بتن در ارتباط هستند معمولا از تخته‌های چوبی ساخته می شوند. برای جلوگیری از باز شدن بتن و ایجاد فاصله بین دو دیوار روی قالب، با استفاده از بست های مخصوصی اقدام به قالب بندی می کند برای نصب این مدل بست ها معمولاً از چهار تراش به فاصله‌های معینی به صورت افقی استفاده می کنند.
 
برای جلوگیری از اعمال فشار بتن روی قالب ها تیرچه های چوبی که به آنها دستک نیز گفته می شود به قالبهای بتنی وصل می شوند و در داخل زمین محکم می شوند. این کار باعث می شود که قالب ها محکم سر جایشان بمانند و فشار بتون روی آنها تاثیری نداشته باشد از جمله بسته هایی که برای این کار وجود دارد می توان به میله ساده اشاره کرد که دو سر آن بتون پیچ شده باشد و بعد از بتن ریزی آنها را باز میکنند یا قسمتی از آنها که از بتن بیرون مانده است را قطع میکنند.
 
 

روش قالب بندی بالارو:

روش بالا رو، یکی دیگر از روش‌های قالب بندی بتن است از مزایای این روش قالب بندی این است که می‌توان از آن برای دیوارهای بلند به تعداد دفعات زیاد و سرعت عمل بالا استفاده کرد. شیوه آن به این صورت است که در اولین قدم برای استفاده از قالب های بتنی برای دو دیواره، قالب با یک پاخور بتنی به صورت معکوس قرار می‌گیرد پس از نهایی شدن بتن ریزی و سفت شدن آن، قسمت های داخلی بتن ریزی می کنیم. به همین ترتیب پس از سفت شدن دوباره بتون قالب ها را باز می کنند و عمل قالب بندی و بتن ریزی را تا انتهای کار تا زمانی که دیوار کامل شود انجام می دهند
 

روش بتن ریزی لغزنده:

 
در بتن ریزی به روش لغزنده قالب ها به صورت پشت سرهم هر بار بعد از بتن ریزی به سمت بالا کشیده می شود این کشیده شدن قالب بندی به روش لغزنده توسط کمک جکهای هیدرولیکی انجام میشود روش لغزنده بیشتر برای سازه هایی مانند سیلوها و منابع آب بسیار کاربردی هستند
 
روش قالب بندی لغزنده روشی بسیار اقتصادی می باشد که با برنامه ریزی دقیق و یک برنامه ریزی برای تعیین ساعت کار کارگران در تایم های مختلف برای کار در شب و ریختن به موقع بتون بسیار کار بتن ریزی را آسان می کند.
بازدید: 1689تاریخ انتشار : 1400/02/28

    تماس با واحد فروش ارتباط از طریق واتس آپ